LinBusiness - Linda Bood-de Jong

Licht op ondernemen

Stap uit de schaduw in het licht. Zorg dat je gezien wordt door (potentiële) klanten, en geef hen de tijd en aandacht, die nodig is voor het opbouwen van een succesvolle business relatie. Shine a light…

Ik hoor je denken, wat heeft ondernemen met licht te maken? Nou, op een goede morgen tijdens mijn meditatie en yoga moment, ontdekte ik dat deze twee woorden juist heel veel raakvlakken hebben. Ik licht het graag toe. 

tappen. 

Laat je zien!

In de eerste plaats stap je als ondernemer vaak letterlijk uit je schaduw in het licht. Want als ondernemer wil je gezien worden. Sterker nog, je moet gezien worden om je bedrijf op de kaart te zetten. Je moet op het podium staan, in de schijnwerpers. Want om klanten aan te trekken, moet je wel laten zien dat je er bent. Je moet hun aandacht trekken, en dat doe je door in het licht te gaan staan. Door iedereen te laten weten dat je er bent.

Zaaien & oogsten

Klanten komen niet vanzelf naar je toe. Als je klanten wilt aantrekken, dan is het belangrijk dat je eerst gaat zaaien. Net als met bloemen. Je plant overal zaadjes. Je praat met mensen. Je vertelt wie je bent en wat je doet. Je gebruikt verschillende middelen om nog meer mensen te kunnen bereiken, zoals e-mail, sociale media, advertenties in de krant. Als je wilt dat al die zaadjes gaan groeien, dan is er licht nodig. Licht in de vorm van liefde en aandacht. En iets laten groeien kost tijd.

Zie het in een ander licht

Ook kun je je als zelfstandig ondernemer eenzaam voelen. Soms ben je even de weg kwijt, of je ziet het grote geheel niet meer voor je. Ook dan is er licht. Licht door met andere ondernemers te praten. Of met een coach of buddy in gesprek te gaan. Iemand die in staat is om een ander licht op jouw zaak te schijnen. Iemand die je nieuwe inzichten geeft en je weer in beweging brengt.

Licht in jezelf

En kom je uiteindelijk in een flow, een positieve flow, dan ervaar je zelf een soort licht in je hoofd, en gaat alles stromen. Juist, je hebt de weg omhoog weer gevonden, waardoor je in je eigen kracht komt. Het stroomt binnen. Je komt handen tekort. Dus je gaat op zoek naar samenwerking, want je kent het gezegde “vele handen maken licht werk”. Precies licht werk. Dat betekent dat het werk makkelijker of sneller gemaakt wordt.

Gaat er al een lichtje branden?

Waar heb jij licht nodig?

Ik ben Linda, eigenaar van LinBusiness, en ik hou van het licht. Ik zie het als een uitdaging om jou (weer) in het licht te zetten. Zodat jij het stralende middelpunt wordt van jouw unieke bedrijf!

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Stuur een PB of e-mail naar contact@linbusiness.nl, voor een gratis inspiratie sessie, waarin ik je sowieso waardevolle tips geef!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 4 =