LinBusiness - Linda Bood-de Jong

Hoe sta jij in verbinding met jouw klanten?

Volgens Napoléon Hill zijn de belangrijkste eigenschappen voor het bereiken van je doel: initiatief, geloof, overtuiging en de wil om te winnen…

In 2017 veranderde mijn leven plotsklaps. Op 42 jarige leeftijd kreeg ik de diagnose borstkanker. Het voelde als een klap in mijn gezicht. Mijn lichaam had mij volledig in de steek gelaten. Ik die zo gezond leefde (althans dat dacht ik), die zich jong en vitaal voelde, en bovendien nooit ziek was, borstkanker? Nee, dat kwam op mijn lijstje niet voor. Maar toen de boodschap was ingedaald, realiseerde ik mij, dat niet mijn lichaam mij in de steek had gelaten. Het was ik zelf, ik had mijn lichaam in de steek gelaten. Mijn mindset van niet zeuren, schouders eronder en door was zo sterk, dat even stilstaan en luisteren naar mijn lichaam niet eens in mij opkwam. Geen tijd voor, want ik moest nog zoveel dingen doen. 

Zodra ik weer grond onder mijn voeten voelde, en ik geaccepteerd had dat ik pas op de plaats moest maken, en al mijn moet-dingen aan de kant moest zetten, had ik één doel en dat was beter worden! Genezen van borstkanker en beter uit deze misère komen. Eén duidelijk doel, en daar ging ik voor.

Wie wat wil bereiken,

moet goed weten wát hij wil bereiken.”

Focus op je doel. Volgens Napoleon Hill zijn de belangrijkste eigenschappen voor het bereiken van je doel: initiatief, geloof, overtuiging en de wil om te winnen. Ik heb ze alle vier ingezet. Mijn doel was beter worden, en ik geloofde er ook heilig in dat ik beter zou worden. Na de diagnose heb ik heel even gedacht aan doodgaan, maar al heel snel nam ik mezelf voor dat ik daar nog lang niet klaar voor was. De angst maakte plaats voor de wil om beter te worden, en daar heb ik alles aan gedaan. Ik ben mij gaan verdiepen in gezonder leven, voeding, beweging, mindset. Ben gestart met yoga, meditatie, meer fruit en groente eten, regelmatig naar buiten, wandelen, bewegen. En nu zit ik hier aan mijn bureau. Drie jaar verder, een borst armer, maar een schat aan ervaring rijker. Ik sta aan de start van een nieuwe fase van mijn leven, waarin ik mijn baan in loondienst heb ingeruild voor mijn eigen bedrijf. Een droom die uitkomt. Met veel liefde en enthousiasme help ik ondernemers om woest aantrekkelijk te worden voor hun klanten. Ik help hen focussen, zodat ook zij hun droom kunnen leven. Het hebben van een doel helpt je bij uitstek om te focussen. Heb je goede doelen, dan gaat je spreekwoordelijke licht aan, en voel je de energie door je lichaam stromen.

Voel jij het stromen? Helaas zie ik om mij heen veel ondernemers, die zichtbaar doelloos ronddwalen. Ondernemers die mooie producten bieden, en een kei zijn in hun vakgebied, maar het niet lukt om klanten aan te trekken en hun bedrijf te laten groeien. Ze werken hard, maar niet effectief, want ze hebben geen duidelijk doel. Als je een doel hebt, dan kun je daar stap voor stap naar toe werken. Het geeft je een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken, waardoor het eenvoudiger wordt om goede keuzes te maken, prioriteiten te stellen en actie te ondernemen.

Things do not happen.

You make them happen!”

Dus mijn boodschap voor jou, en voor elke ondernemer, is bepaal jouw doel. Waar wil je staan persoonlijk en zakelijk, over één jaar of over vijf jaar? Mijn persoonlijke missie is dat ik ondernemers echt verbinding wil laten maken met hun (potentiële) klanten. Door zich oprecht te verdiepen in de emotionele belevingswereld van hun klanten, waardoor er een nieuwe, waardevolle relatie ontstaat, die veel verder en dieper gaat. Waarin aandacht en interesse op een natuurlijke manier zorgen voor positieve energie en aantrekkingskracht, waardoor je business groeit. Dit sluit aan op mijn visie, dat ik over vijf jaar een vertrouwde en succesvolle autoriteit ben al business coach. Daar ga ik naar toe werken. Dat geeft mijn leven betekenis, en daar gaat mijn energie van stromen. Ik weet wat ik wil. Ik heb mijn nieuwe doel gevonden. Ik hoor graag wat jouw doel is. Sterker nog, ik help je graag om jouw doelen in kaart te brengen, zodat ook jouw bedrijf gaat groeien.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen?

Stuur een PB of e-mail contact@linbusiness.nl voor een gratis inspiratie sessie, waarin ik sowieso enkele waardevolle tips geef.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =